Olof Brundin

5 december, 2018 | har avlidit efter en tids sjukdom, 57 år gammal.

Olof Brundin började på Stockholms-Tidningen i början 1980-talet och anställdes 1986 på Aftonbladet, där han kom att arbeta som bland annat nyhetschef och Pariskorrespondent. 1998 blev han informationschef för Aftonbladet och 2009 informationschef för Schibsted Sverige, en tjänst som han lämnade 2013. De sista åren medverkade han bland annat i tidningen Fokus samt på Aftonbladets kultursidor.

Annika Sundbaum-Melin

21 november, 2018 | har avlidit efter en kortare tids sjukdom.

Annika Sundbaum-Melin kom till Aftonbladets nöjesredaktion 1987 och var bland annat verksam som hårdrocksskribent. Senare blev hennes blogg om livet som ensamstående mamma i Sundbyberg boken Singel i Sumpan.

2006 fick hon utmärkelsen Årets Sundbybergare.

Annika Sundbaum-Melin blev 56 år.

Marie-Louise Giertta

7 november, 2018 | avled den 31 oktober stilla i sin säng i Älmsta. Hon blev 81 år gammal.

Hon började som volontär på Stockolms Tidningen 1957 och utbildade sig sedan till socionom. Hon återkom till journalistiken som redaktör för socialtjänstens tidning S-information i Göteborg. Därefter var hon chefredaktör på egna tidningen Roslagens Allehanda, tills hon gick i pension.

Caj L Andersson

6 november, 2018 | har avlidit i sitt hem i Viken, Skåne.

Han var reporter på bland annat NSD, DN och Expressen, där han slutade som redaktionssekreterare 1960. Han var chef för Melodiradion 1962, därefter chefraktör och ansvarig utgivare för bland annat Bildjounalen, Se, Husmodern,  den siste ansvarige utgivaren och redaktör för Veckojournalisen, Allt i Hemmet och Bo Bra.

Caj L Andersson blev 91 år.

Lasse Pettersson

31 oktober, 2018 | har avlidit i en ålder av 74 år.

Han startade lokaltidningen Mitt i 1982 och var tidningens chefredaktör i fem år. Senare arbetade han som lärare i media samt även på Aktuellt och Godmorgon Världen i P1.

Göran Sundén

29 oktober, 2018 |  har avlidit, 66 år gammal. 

Efter journalistlinjen på folkhögskolan i Kalix arbetade han bland annat på Östra Småland, Blekinge Läns Tidning i Ronneby och på Smålänningen i Ljungby. Under de sista decennierna verkade han som platschef och reporter på Sydöstrans redaktion i Ronneby där han framför allt bevakade politik och näringsliv, även om han privat hade musik som sitt störta intresseområde. 

Åke Ortmark

29 oktober, 2018 | journalisten och författaren född 1929, gick den 18 oktober bort vid 89 års ålder, efter en tids sjukdom. 

Åke Ortmark blev rikskänd när han i Sveriges Television tidigt 1960-tal introducerade skjutjärnsjournalistiken i Sverige och tillsammans med Gustaf Olivecrona och Lars Orup – ”de tre O:na” - ställde politiker och makthavare mot väggen. Ortmark arbetade även på Sveriges Radio, TV8, Veckans Affärer och Axcess tv. 2013 kom hans journalistiska memoarer Makten och lögnen – ett liv i televisionens Sverige.

Pälla Elfström

26 oktober, 2018 | har avlidit, 77 år gammal.

Gefle Dagblads mångåriga medarbetare Pälla Elfström har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev 77 år. Pälla Elfström arbetade som reporter på Gefle Dagblad med landsting och kommun som främsta bevakningsområden.

Politik var alltid ett stort intresse, vilket gav en ny karriär. Hon blev ledarskribent på Gefle Dagblad och fortsatte sedan som politisk redaktör i Härnösand för Tidningen Ångermanland. Som pensionär återvände hon till Gävle och tog flera politiska uppdrag för Liberalerna.

Pälla Elfström sörjes närmast av två döttrar med familjer.

Gunnar Högborn

26 oktober, 2018 | har avlidit i en ålder av 97 år.

Han var Ulricehamns Tidnings chefredaktör i 33 år, från 1953 till 1986, då han pensionerades.

Björn Norström

8 oktober, 2018 | har avlidit, 79 år gammal.

Han arbetade som filmkritiker, redaktör, dokumentärfilmare och författare och skrev bland annat om långfilmer i TV-Expressen och var redaktör för tidskriften Filmrutan. Han debuterade som filmrecensent i Jämtlands Tidning när han var 15.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies