Hur hanterar jag alla nya arbetsuppgifter?

6 november, 2018

Jag är alltid stressad och det tillkommer hela tiden nya arbetsuppgifter. När jag pratar med min chef säger hen att jag som är så duktig säkert kan ordna arbetet på ett bra sätt själv. Men jag inte vet vart jag ska börja, finns det något att göra?

Ja, det är arbetsgivaren som är ytterst ansvarig för att se till att du inte blir sjuk eller råkar ut för en olycka på jobbet. Just arbetsbelastning och otydlighet anses vara risker som arbetsgivaren måste hantera. Arbetsgivaren ska se till att chefer och arbetsledare har kunskap om detta, men också att de har tid och möjlighet att arbeta med det. Din chef ska kunna berätta för dig vilka dina arbetsuppgifter är, vad du ska prioritera när den tid du har inte räcker till, men också vart du kan vända dig för att få stöd och avlastning. 

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies