Las-tid vid försäljning?

13 maj, 2014

Jag är sedan i somras inlasad som reporter på en tidning som ingår i en större koncern. Nu flaggas det för att vår tidning kanske ska säljas och jag undrar då vad som händer med min inlasning. Fortsätter den som vanligt även om min tidning får nya ägare och därmed inte längre ingår i koncernen?

Om försäljningen innebär en verksamhetsövergång, vilket kortfattat innebär att tidningen drivs vidare i befintligt skick, men av nya ägare, så följer din företrädesrätt med in i det nya bolaget. Om det finns någon verksamhet kvar i det gamla bolaget efter försäljningen kan du göra din företrädesrätt gällande i både det övertagande bolaget och det ”gamla” bolaget.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies