När får jag hjälp från förbundet?

15 oktober, 2013

Vad krävs för att bli medlem i Journalist­förbundet? Kan jag få hjälp med en gång eller har ni någon form av ”karens”?

För att bli medlem i Journalistförbundet krävs att du har journalistiska arbetsuppgifter och att du jobbar för ett svenskt, eller i Sverige verksamt medieföretag. Om du är frilans krävs att du kan visa en medelinkomst på 7 800 kr per månad under den senaste fyramånadersperioden och som anställd behöver du ha minst fyra veckor kvar på din anställning.
Du kan inte bli medlem och direkt därefter begära förhandlingshjälp för något som hände innan du blev medlem, däremot har Journalistförbundet inte, som en del andra förbund, däribland Unionen, någon karenstid för nya medlemmar. Du kan alltså få både rådgivning och förhandlingshjälp redan från den dag du blir medlem i förbundet.

Har du en facklig fråga som behöver svar? Fråga Journalistförbundets experter. Mejla frågan till: fragaforbundet@journalisten.se så kan du få svar här eller i papperstidningen Journalisten.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies