Aktuell Hållbarhets chefredaktör: ”Miljöministern lovade oss en intervju 2022”

8 februari, 2024

DEBATT Liberalerna lyfter fram att miljöministern visst ställt upp för intervjuer i medierna, bland andra för Aktuell Hållbarhet. Men tidningens chefredaktör skriver i en debattreplik att de väntat på en större intervju med ministern sedan december 2022.

Den utlovade intervju i december 2022 ställdes in ”av fullt rimliga skäl”, skriver Ylva Bergman, chefredaktör för Aktuell Hållbarhet, i en replik i debatten om miljöministern, men Pourmokhtaris medverkan i Aktuell Hållbarhet har sedan dess i praktiken handlat om svar ”på enstaka frågor i samband med pressträffar”.

Tidningen Aktuell Hållbarhet vänder sig till hållbarhetsexperter inom bland annat näringslivet och andra sektorer som arbetar med klimatomställning.

”För oss framstår det som en självklarhet att en klimat- och miljöminister skulle ha intresse av att för dessa läsare få utveckla längre resonemang kring politiska avvägningar och vägval.” 

”Det vore tråkigt, tycker vi, om Romina Pourmokhtari skulle bli den första ministern i historien som väljer att konsekvent tacka nej till en sådan intervju. Vi hoppas därför att det snart ska uppstå en lucka i statsrådets kalender”, skriver Ylva Bergman.  

Läs hela repliken här: ”Vi hopppas att miljöministern snart hittar en lucka i kalendern för Aktuell Hållbarhet”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies