DN överväger Göteborgsredaktion

17 december, 2018

FOTO: Tor Johnsson Samtal med Dagens Nyheter har sett en ökning av antalet digitala prenumeranter i Göteborgstrakten och kan därför komma att öppna en redaktion där.

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski har under det senaste året twittrat flera gånger om en lokal DN-redaktion, vilket uppmärksammas i det senaste avsnittet av Mediepodden.

Till Journalisten säger han att det började med att läsare hörde av sig till honom och ville se en sådan satsning.

– Många läsare i Göteborg är intresserade av vår journalistik men de saknar de lokala vinklarna. Precis som stockholmarna kan läsa om när det är problem med Norra länken eller kollektivtrafiken här vill de kunna läsa om vardagen i sina hemkommuner och om de lokala frågorna.

Han betonar att inget beslut är fattat än, men uppger att frågan ligger högt upp på prioriteringslistan. Ett skäl till att DN överväger att utöka i Göteborg, där det idag finns en anställd reporter från tidningen, är att de digitala prenumerationerna ökar där.

– Vi har sett en kraftig tillströmning av digitala prenumerationer i Göteborgsområdet. Får vi tillräckligt många blir det ofrånkomligt att vi också har en redaktion där.

Kan det bli aktuellt med en egen tidningsdel, som DN STHLM?
– Det är på den digitala sidan vi har sett ökningen och jag tänker mig i första hand att vår satsning där blir digital. På nätet och i e-tidningen kan vi personalisera och till exempel ha en särskild förstasida för Göteborg.

Dagens Nyheter har också sedan förra våren ett riksnätverk av frilansjournalister på ett 25-tal orter i Sverige.

Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies