"Jag önskar att fler fälls för hot och hat mot journalister"

24 december, 2018

FOTO: Tor Johnsson MEDIEÖNSKNINGAR 2019 Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio, önskar att fler fälls och straffas för det ökade hatet och hotet mot journalister.

Vad händer medieåret 2019?
– Något vi med säkerhet vet händer är att vi ska få ett nytt sändningstillstånd som börjar gälla 2020. Dessutom tror jag att vi kommer längre när det gäller personaliseringen, det vill säga att publiken ännu mer själva kommer att välja vad de vill ta del av och när, och att mediernas utbud kommer att skräddarsys så att det passar bättre mot olika behov.

...och om du får önska?
– Så fälls och straffas fler för det ökade hatet och hotet mot journalister både i Sverige och i andra delar av världen. Annars riskerar vi självcensur och att ämnen aldrig granskas och bevakas vilket ytterst går ut över det demokratiska samhället. 2018 mördades återigen ett stort antal journalister i samband med granskningar av makten.

MEDIEÖNSKNINGAR 2019

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies