"Jag önskar en piggare mediebevakning"

2 januari, 2019

FOTO: Expressen MEDIEÖNSKNINGAR 2019 Karin Olsson, kulturchef, Expressen, önskar sig en piggare mediebevakning under 2019.

Vad händer medieåret 2019?
– Ljudtrenden håller i sig på redaktionerna och många kommer att experimentera med att öka sitt utbud och hitta format som funkar med aktiva högtalare. Mediekrisen fortsätter också skörda offer och driva fram nya sätt att organisera sig. Jag kommer inte bli förvånad om vi ser fler stora medieaffärer, likt Telia/TV4. På kulturredaktionerna tror jag att jakten på yngre kulturskribenter blir intensiv. Många av de vanliga plantskolorna för sådana har försvunnit och därför måste vi ta ett ännu större ansvar för återväxten.

... och om du får önska?
– En piggare mediebevakning. Medierna i SR är i en klass för sig och Journalisten är också läsvärd. Men sedan är det klent med både kvalitet och granskning. Det har inte varit bra för vitaliteten att Bonnier köpt upp både Dagens Media och Medievärlden. Resumé skriver knappt om medier längre utan jobbar mest mot reklam- och PR-publiken. Sedan önskar jag förstås att Dawit Isaak och Gui Minhai släpps fria.

MEDIEÖNSKNINGAR 2019

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies