Pär Holmgren. FOTO: Miljöpartiet

”Klimatministerns bortförklaringar saknar nu helt trovärdighet”

2 februari, 2024

DEBATT I 15 månader har miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari (L) tackat nej till intervjuer och hon sviker därmed uppdraget som politiker. Det skriver Europaparlamentarikern Pär Holmgren (MP) i en debattartikel i Journalisten.

I debattartikeln rasar Pär Holmgren mot att Pourmokhtaris intervjuvägran mot ETC, Altinget, Aktuell Hållbarhet och SVTs 30 minuter. 

30 minuters programledare Anders Holmberg gick i veckan så långt att han i ett videoklipp på X (tidigare Twitter) vädjade till klimatministern att ställa upp i programmet.

”Klimatministerns bortförklaringar saknar nu helt trovärdighet”, skriver han och fortsätter:

”Jag har både arbetat 20 år på SVT och varit politiker i snart fem år. Jag har sett redaktioner som jobbar med ansvarsutkrävande från insidan, samtidigt som jag har erfarenhet av att svara på journalisters kritiska frågor. För mig är den här utvecklingen både häpnadsväckande och oroande.”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies