NWT fyller 175 och firar med omgörning

18 november, 2011

Den 10 december för 175 år sedan gjordes det första provtrycket av Nya Wermlands-Tidningen. Lagom till jubileet i år görs tidningen om. Både formen och innehållet kommer att uppdateras. Senast NWT gjordes om var 2005 då den blev tabloid.

- Det kommer att bli mer färg och värme i tidningen, säger Kasper Norling, som är nyhetschef och projektledare.

NWT kommer att bli först i Europa med det nya typsnittet Zizou på rubriker och brödtexten kommer att skrivas med Guardien Egyptienne. Vinjetterna kommer att bli tydligare och det kommer att bli fler varianter på ettan. Loggan som en gång i tiden var svart kommer att återfå den färgen, efter att ha varit blå ett tag.

- Den svarta loggan kommer att ge ett seriöst intryck och den blir lättare att kombinera med andra färger, säger Kasper Norling.

Hjälp med den nya formen har de fått av Per Boström, som även har varit med och gjort om DN. Men det är inte bara formen som kommer bli annorlunda. De skärper även nyhetsvärderingen.

- Vi ska ifrågasätta oss själva mer. Bevakar vi rätt saker?

175-årsjubileet uppmärksammas med banderoller på NWT-huset och på torget i Karlstad, samt annonser och reklam på bussar och tavlor. Den 10 december lanseras den nya formen på tidningen och NWT kommer då att finnas på olika platser i stan, för att möta sina läsare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevetAnsvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies