Schibsteds vd slutar

7 februari, 2024

Kristin Skogen Lund slutar som koncernchef för Schibsted när en ersättare hittats. Samtidigt drar sig bolaget ur Viaplay.

Schibsted som äger bland annat Svenska Dagbladet och Aftonbladet byter ledning. I samband med att bokslutet för 2023 släpptes på onsdagsmorgonen meddelade Kristin Skogen Lund att hon slutar som vd när en ersättare hittats.

Schibsted är på väg att delas upp i två bolag. Huvudägaren stiftelsen Tinius vill köpa ut nyhetsmedierna från koncernen och lägga i ett eget bolag med Siv Juvik Tveitnes som vd.

Schibsted drar sig nu också ur sin investering i Viaplay efter att i höstas ha köpt 10,1 procent av aktierna i krisbolaget.

Nettovinsten för Schibsted blev 2,1 miljarder kronor under fjärde kvartalet 2023. Nyhetsmedierna i koncernen hade en lönsamhetsförbättring och rörelseresultatet blev 266 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 13 procent. Intäkterna från digitala prenumerationer ökade med tolv procent och de digitala annonsintäkterna i de svenska nyhetsmedierna ökade med fem procent under kvartalet. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies