FOTO: Tor Johnsson

Segulah vill sälja Mitt i-tidningarna

28 januari, 2019

UPPDATERAD. Efter stora förluster de senaste åren vill riskkapitalbolaget Segulah sälja Mitt i-tidningarna, skriver Medievärlden

Enligt en artikel i Medievärlden är Mitt i-tidningarna till salu. Koncernen Segulah köpte Mitt i för drygt 400 miljoner kronor 2014. Sedan dess har tidningarna gått med stora förluster, enligt Medievärldens beräkningar.

Journalistklubben på tidningen är fåordig när vi når dem på måndagen.

- Vi har naturligtvis tagit del av skriverierna men kan varken bekräfta eller dementera att det stämmer, säger Anna Wilson, klubbordförande.

Kan du säga något om stämningen på redaktionen när det kommer sådana här rykten?

- När den här typen av information kommer ut skapar det såklart oro. Samtidigt så vet vi ju sedan länge att Segualh är ett riskkapitalbolag, och deras ägande brukar pågå ungefär i fem år, så det är ingen super-överraskning på det sättet. Sett till att vi precis gjort en omorganisation som sjösätts i februari så hade det naturligtvis varit bättre om sådant här hade kommit när den hade fått pågå ett tag, säger Anna Wilson.

Ansvariga utgivaren Anna Körnung skriver i ett mejl till Journalisten att Mitt i "är egentligen alltid till salu".

"Våra ägare Segluah ägs av ett private equity företag, vars affärsidé är att vara ägare under en viss tid med målet att utveckla verksamheten för att sedan avyttra", skriver Körnung. 

Journalisten söker VD Maria Croon och Segulah. 

Taggar: Segulah

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies