SR: ”Utbudet på finska blir mer anpassat till publikens behov”

8 februari, 2024

DEBATT I en replik bemöter nu Sveriges Radio kritiken mot de stora nedskärningarna på den finska redaktionen.

I en replik i Journalisten bemöter nu Sofia Wadensjö Karén, programdirektör, och Olov Carlsson, områdeschef i Norr med ansvar för minoritetsspråk, kritiken mot de stora nedskärningarna som drabbar Sveriges Radio Finska.

De uppger att förändringarna inom det finska utbudet baseras på en omfattande lyssnarundersökning och kommer att medföra innehållet blir mer anpassat till publikens behov, bland annat genom en satsning på poddar och dokumentärer på finska.

”Det finska innehållet är viktigt för oss, dels för att det är vårt uppdrag men också för att vi vet att vi spelar en viktig roll för våra sverigefinska lyssnare. Att påstå att vi inte tar den rollen på största allvar är fel”, skriver de i repliken.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies