”Staten och SVT har marscherat i takt i Natoprocessen”

7 februari, 2024

DEBATT SVT Nyheter har i rapporteringen tagit ställning för ett svenskt medlemskap i Nato. Det menar Henrik Nyquist i en debattartikel i Journalisten.

I debattartikeln frågar Henrik Nyquist hur Rapport och Aktuellt kommer att fira det svenska medlemskapet i Nato och beskriver de kritiska inslagen under de senaste dagarna som ett ”spel för gallerierna”. Genomlysningen av medlemskapet borde ha gjorts för två år sedan, menar han.

”Ansvariga utgivarens Michael Kuceras beredvillighet att släppa in kritiska röster i elfte timmen kunde i all sin genomskinlighet kallas skrattretande, om det inte hade varit så djupt bekymmersamt att staten och SVT marscherat i takt från dag ett av den så kallade Natoprocessen”, skriver Henrik Nyquist.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av 90e0adf8070c12e... ons, 2024-02-07 18:09
Håller med!
Inlagt av Franz-Birger St... fre, 2024-02-09 22:22
Knähundarna i public service kan inte låta bli att vifta på svansen i hopp om att bli klappade. "Nato-bevakningen" är ett rent skämt, precis som Joakim Paasikivis analyser av kriget i Ukraina. Nu senast ser vi hur den israeliska staten gör slarvsylta av det palestinska folket efter åratal av ockupation. Tusentals människor dör i krig och elände. Vad är public service ingång? Hamas. Fy för den här historielösa smörjan. Är det detta vi betalar för?
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies