Tucker Carlson bad Putin att släppa Evan Gershkovich

9 februari, 2024

I en intervju med Rysslands president Vladimir Putin ber Fox News tidigare programledare Tucker Carlson Putin om att Evan Gershkovich, reporter på The Wall Street Journal, ska friges ur det ökända Moskvafängelset där han suttit fängslad i snart ett år.

Natten till fredagen publicerades en två timmar lång intervju med Putin som den tidigare Fox News-programledaren gjorde för två dagar sedan i Kreml. Intervjun publicerades på plattformen X och på Carlsons egen webbplats.

Tucker Carlsons fråga om Gershkovich kom i slutminuterna av intervjun, efter att Putin återberättat hundratals år av Rysslands historia.

Evan Gershkovich är den första amerikanska journalist som gripits och anklagats för spioneri i Ryssland sedan slutet av kalla kriget.

Enligt New York Times frågade Tucker Carlson under slutminuterna om inte Putin ”som ett tecken på anständighet skulle vara villig att släppa honom”.  Putin svarade ”Vi har gjort så många gester av god vilja och anständighet att jag tror de har tagit slut”, men tillade att han också vill att Gershkovich skulle återvända till sitt hemland till slut och att dialogen fortsätter.

Putin har föreslagit en utväxling mellan Gershkovich och den ryska medborgaren Vadim Krasikov som sitter fängslad på livstid i Tyskland för mord på en tjetjensk separatist i Berlin.

Enligt Svenska Yle tillbringade Carlson större delen av intervjun i tystnad eller med att se förbryllad ut. Han ställde inte några frågor om Rysslands attacker mot civila och kritisk infrastruktur i Ukraina.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies