TV4 fälls för felaktigt sponsringsmeddelande

30 oktober, 2018

GRN-fällning TV4 fälls av Granskningsnämnden för utformningen av sponsringsmeddelanden i programmet Drömpyramiden. Kanalen riskerar att få betala 100 000 kronor i avgift.

I frågesportprogrammet Drömpyramiden, ett program med koppling till Postkodlotteriet, tävlade två personer om priser. Innan och efter programmet sändes flera olika sponsringsmeddelanden.

Utformningen av sponsringsmeddelandet för ett flygbolag hade tillägget ”resor till 50 länder” och gav därför meddelandet en säljfrämjande utformning. Det strider därmed mot bestämmelsen om utformning av sponsringsmeddelanden i 7 kap. 7 § radio- och tv-lagen.

”Nämnden beslutar att ansöka hos förvaltningsrätten om att TV4 ska påföras en särskild avgift för överträdelsen av bestämmelsen om utformning av sponsringsmeddelanden. Nämnden anser att överträdelsen motiverar en avgift om totalt 100 000 kronor.” skriver Granskningsnämnden i beslutet.

GRN-fällning

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies